Foto: Reuters/Scanpix
Somālijas grupējums "Al Shabab", kas otrdien uzņēmās atbildību par asiņaino sprādzienu valsts galvaspilsētā Mogadišo, kurā gāja bojā desmitiem cilvēku, draud sarīkot vēl citus terora aktus, otrdien informē aģentūra "Reuters", atsaucoties uz grupējuma līderi šeihu Ali Mohamudu Reidžu.

"Somālieši, mēs jūs brīdinām: turieties tālāk no valdības ēkām un valdības militārajām bāzēm, jo drīz sekos vēl bīstamāki sprādzieni," aģentūrai sacījis kaujinieku vadītājs.

Jau vēstīts, ka otrdien Mogadišo nogranda spēcīgs sprādziens, kurā, pēc jaunākajām ziņām, gājuši bojā vismaz 70 cilvēki, bet 42 guvuši ievainojumus. Atbildību par terora aktu uzņēmās grupējums "Al Shabab", kas saistīts ar starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda".

Grupējuma līderis paskaidrojis, ka uzbrukuma mērķis bija kādas ministrijas ēka.

Somālija beidza eksistēt kā valsts 1991.gadā pēc dikatora Siada Barē krišanas, un kopš tā laika valstī turpinās nepārtraukti nemieri un karadarbība. Starptautiskā sabiedrība par vienīgo likumīgo varu valstī atzīst Federālo valdību, taču tā kontrolē tikai nelielu teritorijas daļu galvaspilsētā un ap to.

Pārējās Somālijas daļas ir neatzītu valstisku veidojumu pārziņā vai tajās valda pašpārvalde. Dienvidos un ziemeļaustrumos valda vietējie klani un radikālas islāma kustības, kuras sadarbojas arī ar "Al Qaeda". Ziemeļos un ziemeļrietumos izveidota starptautiski neatzītā Somalilendas Republika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!