Foto: AP/Scanpix

Somālijas islāmistu grupējums "Al Shabab" paziņoja, ka ir nogalinājis 2009. gadā sagūstīto franču aģentu Denī Aleksu, atriebjoties par Francijas neveiksmīgo mēģinājumu ķīlnieku atbrīvot, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC. Francija jau iepriekš pauda pārliecību, ka Alekss ir gājis bojā atbrīvošanas mēģinājumā pagājušajā nedēļā.

Ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda" saistītais grupējums par francūža nogalināšanu paziņoja mikroblogošanas vietnē "Twitter". Vīrietis esot nogalināts trešdien.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka "Al Shabab" trešdien izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka ir "pieņēmis vienbalsīgu lēmumu nogalināt Francijas izlūkošanas virsnieku Denī Aleksu".

Savu lēmumu grupējums skaidroja ar atriebību par "Francijas spēku operācijas laikā desmitiem musulmaņu civiliedzīvotāju bezjēdzīgo nogalināšanu". Tāpat lēmums nogalināt ķīlnieku tiek skaidrots "ar arvien lielāku Francijas īstenoti musulmaņu vajāšanu visā pasaulē un pret islāmu vērsto apspiešanas politiku pašu zemē", kā arī Francijas militārajām operācijām Afganistānā un Mali.

Nedz paziņojumā, nedz oficiālajā paskaidrojumā netika pausts, vai Alekss vēl ir dzīvs.

Francijas armija trešdien apsūdzēja "Al Shabab" par "manipulēšanu ar medijiem", jo, visticamāk, Alekss jau ir miris.

Jau vēstīts, ka sestdienas naktī Somālijas dienvidos notika mēģinājums atbrīvot 2009.gadā Mogadišu gūstā saņemto Francijas slepeno aģentu, kas pazīstams ar vārdu Denī Alekss, bet "Al Shabab" paziņoja, ka pēc neveiksmīgā mēģinājuma ķīlnieks ir dzīvs un atrodas drošībā.

Viņš tika nolaupīts kopā ar vēl vienu aģentu, kuru pēc mēneša atbrīvoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!