Foto: AFP/Scanpix
Radikālais kaujinieku grupējums "Shebab", kas kontrolē Somālijas dienvidus, pirmdien oficiāli paziņoja par pievienošanos starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" globālajam svētajam karam - džihādam, pavēstīja nemiernieku vadības pārstāvji.

"Tika pieņemts lēmums par džihādu Āfrikas austrumu un Somālijas pussalas reģionā, lai atbrīvotu islāma kopienas un saistītos ar globālo džihādu, kuru vada "Al Qaeda" un šeihs Osama bin Ladens," par islāmistu nemiernieku līderu sanāksmē Baidoa, Somālijas vidienē, nolemto sacīja viens no "Shebab" vadītājiem šeihs Fuads Mohameds Šangole.

Sanāksmē pārstāvētie spēki arī vienojās strādāt islāma valsts izveidošanas labā.

Līdz šim "Shebab" mērenais virziens vairāk koncentrējās uz Somālijas politikas jautājumiem, kamēr "stingrās līnijas" piekritēji bija naidīgi noskaņoti pret jebkādu politisko kompromisu un tiecās pēc ciešākas sadarbības ar "Al Qaeda".

Gan "stingrā kursa" līderis Šangole, gan mēreno vadītājs šeihs Muktars Robovs Abu Mansurs parakstīja Baidoa vienošanos, kas, pēc visa spriežot, nozīmē kareivīgi noskaņotā virziena uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!