Foto: DELFI
Zem ASV karoga peldošās jahtas "Quest" komanda, kuru pagājušo piektdien netālu no Omānas piekrastes sagūstīja pirāti ir nogalināta, otrdien informē raidsabiedrība CNN.

Visi četri apkalpes locekļi ir gājuši bojā. Par notikušos informējuši ASV karaflotes pārstāvji. Jūras spēku kuģis pavadīja jahtu, kas tika vesta uz Somālijas piekrasti.

Otrdien uz jahtas atskanējuši šāvieni. Pēc tam karakuģa komanda ieņēmusi mazo kuģi. Divi pirāti nogalināti, pārējie 13 saņemti gūstā. Apkalpes locekļus nav izdevies glābt.

"Quest" īpašnieki, pensionētais pāris Džīna un Skots Ādamsi, pa pasauli burāja jau vairāk nekā septiņus gadus. Viņi kopā ar Filisu Makeju un Bobu Riglu piedalījās regatē, kad nonāca pirātu gūstā.

Kas izraisīja viņu slepkavību, tiek noskaidrots. Šāvieni atskanējuši brīdī, kad noritēja pārrunas ar sagūstītājiem.

Somāļu pirāti galvenokārt sagrābj tirdzniecības kuģus, lai arī agrāk par viņu upuriem kļuvušas vairākas jahtas.

Viena jahta tika nolaupīta oktobrī pie Seišelu salām. Kapteinim izdevās bēgt un viņu izglāba karakuģis, taču gūstā joprojām atrodas divi dienvidafrikāņi.

Pērnā gada novembrī Somālijas pirāti no gūsta atbrīvoja britu laulāto pāri Polu un Reičelu Čendlerus, kas nebrīvē pie jūras laupītājiem pavadīja gadu, kopš Seišelu salu piekrastē tika nolaupīta viņu jahta.

2008. un 2009.gadā tika nolaupītas divas francūžu jahtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!