Somālijas pirātu barvedis Abdi Garads draud vērsties pret amerikāņiem, atriebjoties par ASV kuģa kapteiņa atbrīvošanas operāciju, kurā tika nogalināti trīs viņa pirāti.
"Amerikāņu meļi ir nogalinājuši trīs mūsu draugus pēc tam, kad viņi piekrita atbrīvot ķīlnieku bez izpirkšanas maksas, taču par to mēs atriebsimies un vajāsim īpaši ASV pilsoņus, kuri parādīsies mūsu ūdeņos," telefonsarunā aģentūrai AFP no pirātu midzeņa Eilas teica Abdi Garads.

"Tas nav pasaules gals, un mēs pastiprināsim uzbrukumus pat tālu no Somālijas ūdeņiem. Nākamo reizi, kad mēs sagūstīsim Amerikas pilsoņus, lai viņi negaida žēlastību no mums."

Kravas kuģa "Maersk Alabama" kapteinis Ričards Filipss tika izglābts svētdienas vakarā, kad snaiperi nošāva pirātus. Pirāti turēja Filipsu gūstā četras dienas pēc tam, kad kuģa amerikāņu apkalpe trešdien padzina viņus no kuģa, un pieprasīja izpirkšanas maksu par kapteiņa atbrīvošanu.

"Somālijas valdības pārstāvis Abdulkadirs Valajo slavēja operāciju kā "tiešām labu pasākumu pirātisma apkarošanā".

"Ceru, ka šī operācija būs mācība citiem pirātiem, kuri tur ķīlniekus uz nolaupītajiem kuģiem," aģentūrai AFP teica Valajo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!