Foto: DELFI Aculiecinieks

Somijas bruņotie spēki nakts mācībās Kamsholmenas salā pārbiedējuši vietējos iedzīvotājus, kuri mācību desantu noturēja par reālu uzbrukumu, atsaucoties uz Somijas plašsaziņas līdzekļiem, vēstīja britu raidsabiedrība BBC.

Laikrakstam "Ilta-Sanomat" vietējais iedzīvotājs Bjarne Vinbergs stāstīja, ka vēlu vakarā netālu no viņa vasarnīcas piestāja liels kuteris, no kura krastā tika izsēdināti vairāki formastērpā ģērbti cilvēki.

Viņš teica, ka šiem karavīriem, kas devās meža virzienā, bija lielas mugursomas un šaujamieročiem līdzīgi priekšmeti.

Pārbiedētais Vinbergs iedarbinājis savu laivu un devies prom no salas, vienlaikus izsaucot glābējus.

Kamsholmenas sala atrodas Sipo arhipelāgā apmēram 20 kilometrus uz austrumiem no Helsinkiem.

Zināms, ka pagājušajā nedēļā Somijas karavīri valsts dienvidu piekrastē rīkoja plašas mācības.

Laikraksts "Ostnyland", atsaucoties uz Somijas Aizsardzības ministrijas pārstāvja sniegto informāciju, rakstīja, ka Kamsholmenas salā nebija plānoti nekādi manevri.

Citi plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka mācību desanta izsēdināšana Kamsholmenā bija plānota, tomēr atbildīgās institūcijas aizmirsa par mācībām brīdināt salas iedzīvotājus.

"Organizatoriem pat prātā neienāca, ka kāds varētu nobīties," vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija "Yle".

"Ostnyland" ziņoja, ka notikušo savā mārketinga kampaņā steidz izmantot Zviedrijas kafijas zīmols "Gevalia", kas Ziemeļvalstīs izplatījis reklāmas saukli "ideāls risinājums, ja jums uzklupuši nelūgti viesi". Kompānija sola nosūtīt bezmaksas kafijas iepakojumu "ikvienam, kuru negaidīti apmeklējuši karavīri".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!