Enerģētikas kompānija "Gasum" turpinās gāzesvadu ierīkošanu Somijas dienvidaustrumos, ziņo aģentūra "Rosbalt".
Kā ziņo Somijas informācijas aģentūra STT, "Gasum" pastāvošajam gāzesvadam paralēli ierīkos 30 kilometru garu atzaru no Anjalankoski līdz Elimeki. Gāzesvada ierīkošana šajā iecirknī ievērojami palielinās visas līnijas caurlaides spēju. Vajadzību pēc jaunas gāzesvada līnijas šā rajona iedzīvotāji izjūt jau kopš 1997.gada.

Būvdarbus plānots sākt nākamā gada aprīlī un pabeigt 2005.gadda rudenī. Pēc provizoriskām aplēsēm, gāzesvada celtniecība izmaksās aptuveni 35 miljonus eiro (22,5 miljonus latu). Vienā iecirknī gāzesvads šķērsos Kimijoki upi, tādēļ tiks izbūvēts speciāls tunelis, kas būs pirmā šāda būve Somijā. Tunelis atradīsies 50 metru dziļumā un būs kilometru garš.

Kā paziņojusi kompānija, dabasgāzes patēriņš Somijā pēdējā laikā ievērojami palielinājies aukstā laika un elektroenerģijas deficīta dēļ. Visu patērējamo gāzi Somija saņem no Krievijas.

"Gasum" ir enerģētikas uzņēmums, kas piegādā Somijai dabasgāzi no Krievijas. Patlaban kompānijas gāzesvadu tīkla garums ir aptuveni tūkstotis kilometru. "Gasum" līdzīpašnieki ir enerģētikas koncerni "Gazprom" (25%), "Fortum" (Somija, 25%), "Ruhrgaz" (Vācija, 20%), Somijas valdība Tirdzniecības un rūpniecības ministrijas personā (24%), kā arī Somijas mežrūpniecības kompānijas "M-Real", "Stora Enso" un "UPM-Kymmene", kurām katrai pieder 2% "Gasum" akciju, ziņo "Rosbalt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!