Foto: Reuters/Scanpix

Somijas Eiropas Savienības (ES) lietu ministrs Aleksandrs Stubs ceturtdien brīdināja no mēģinājumiem uzcelt jaunu "Berlīnes mūri", kas atdala Ziemeļeiropu no parādu māktās Dienvideiropas.

"Eiropa gandrīz 50 gadu bija sadalīta rietumos un austrumos, un ir bezjēdzīgi tagad to sadalīt ziemeļos un dienvidos. Mēs nevēlamies jaunu "Berlīnes mūri"," ministrs teicis intervijā Zviedrijas laikrakstam "Dagens Nyheter".

Stubs, kas pārliecināti atbalsta eiro zonas vienotību, ar šo paziņojumu nāca klajā trīs dienas pēc tam, kad Somijas opozīcijā esošās galēji labējās partijas "Īstenie somi" līderis Timo Soini ierosināja eiro vietā izveidot atsevišķas valūtas Eiropas ziemeļiem un dienvidiem.

Somijas ES lietu ministrs pauda pārliecību, ka Grieķija paliks eiro zonā un Somija nezaudēs naudu, ko ir aizdevusi Atēnām.

"Grieķija atmaksās savus parādus. Tā strādā ilgtermiņā, un mēs ceram, ka tā spēs nostāties atkal uz kājām," teica Stubs.

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Frnsuā Olands ceturtdien tiksies Berlīnē, lai pārrunātu Grieķijas premjerministra Antoņa Samara lūgumu par lielāku brīvību Grieķijai taupības pasākumu īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!