Foto: LETA

Somijas pievienošanās NATO veicina Baltijas jūras reģiona un visas alianses drošību, otrdien Briselē NATO dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē, kuras laikā Somija kļuva par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, atzina ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ārlietu ministrs apsveica Somiju ar pievienošanos NATO. Šis ir vēsturisks notikums, kas ievērojami veicinās Baltijas jūras reģiona un alianses drošību, uzsvēra Rinkēvičs.

Ministrs izteica cerību, ka līdz šogad jūlijā gaidāmajam NATO samitam Viļņā arī Zviedrija kļūs par pilntiesīgu NATO dalībvalsti, tādējādi nostiprinot stabilitāti transatlantiskajā telpā.

Latvijas vērtējumā Somijas un Zviedrijas pievienošanās konsolidēs NATO vadošo lomu Baltijas jūras reģionā - gaisā, jūrā, kā arī uz sauszemes.

Sanāksmē notika arī NATO-Ukrainas komisijas sēde ar Ukrainas ārlietu ministra Dmitro Kulebas dalību.

Runājot par NATO-Ukrainas komisijas sēdi, Rinkēvičs pauda nostāju, ka tas ir nozīmīgs signāls NATO un Ukrainas ciešajai sadarbībai, kā arī svarīgs formāts praktiskās sadarbības veicināšanai.

"NATO Viļņas samitam ir jābūt stratēģiskam samitam, tādēļ aicinu izvērtēt, kā vēl vairāk padziļināt stratēģisko partnerību ar Ukrainu ilgtermiņā. Šobrīd ir jādara viss iespējamais, lai stiprinātu Ukrainas spējas aizstāvēties pret Krieviju. Latvija no savas puses turpinās sniegt visu nepieciešamo atbalstu Ukrainai," pauda Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!