Foto: AFP/Scanpix
Somijas policija pieļauj, ka vīrietis, kurš ceturtdien sarīkoja asiņainu apšaudi iepirkšanās centrā Helsinku piepilsētā Espo, pats gājis bojā apšaudes laikā, ziņo raidorganizācija BBC.

Policija lielveikalā atradusi sestā cilvēka mirstīgās atliekas, un pieļauj, ka tas ir pats šāvējs - 43 gadus vecais Ibrahims Škupolli, kurš jau iepriekš pārkāpis likumu.

Jau vēstīts, ka iepriekš tika ziņots par četriem bojāgājušajiem un vienu cietušo apšaudē lielveikalā "Sello", ko ceturtdien ap plkst.10:00 sarīkoja kāds melnā tērpts vīrietis. Vīrietis ar deviņu milimetru pistoli nogalināja trīs vīriešus un vienu sievieti, atsaucoties uz policiju, ziņo raidorganizācija BBC.

Vēlāk netālu no notikuma vietas konstatēts piektais upuris - kādā dzīvoklī atrasta nošauta sieviete, kas, iespējams, bijusi aizdomās turētā sieva. Viņa strādājusi lielveikalā, kur notika traģēdija, informē BBC.

Pārējie upuri ir 27, 40, 42 un 45 gadus veci un arī strādājuši tirdzniecības centrā, informē BBC, atsaucoties uz Somijas policiju.

Izmeklētāji uzskata, ka noziegumam, visticamāk, ir "sadzīviski" motīvi. Policija informē, ka Škupolli iepriekš bijis aizliegts tuvoties sievai. "Četri upuri tirdzniecības centrā bija nejauši. Izskatās, ka noziegums ir saistīts ar piekto upuri," preses konferencē sacījis izmeklētājs Jukka Kaski. "Viņa, šķiet, bija šāvēja galvenais mērķis un viss incidents ir saistīts ar viņas attiecībām ar šāvēju," norādījis viņš.

Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (JL) un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) vēstulē Somijas kolēģiem ceturtdien izteicis visdziļāko līdzjūtību sakarā ar traģisko apšaudi. latvijas amatpersonas paudušas līdzjūtību bojāgājušo piederīgajiem, kuri traģēdijā zaudējuši ģimenes locekļus un tuviniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!