Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra kopā ar Eiropas slimību un kontroles centru šīs nedēļas beigās varētu prezentēt vadlīnijas drošības pasākumiem lidostām un lidsabiedrībām, pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Ilze Greiškalna.

Tāpat Eiropas Komisija (EK) šonedēļ nāks klajā ar vispārīgām vadlīnijām visiem transporta veidiem, kā atsākt darbību un ierosinās vienotus principus un mazinātu riskus un aizsargātu transporta sektorā strādājošos.

Viņa skaidroja, ka pamazām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis sāk mīkstināt savus nacionālos pasākumus drošu aviopārvadājumu veikšanai, tāpēc pašreiz, kad lidojumu intensitāte sāk pieaugt, vienotas prasības ir būtiskas, lai neveidojas situācija, ka katra ES dalībvalstis izvirza savas individuālās prasības. Greiškalna skaidroja, ka tas ievērojami sarežģītu pārvadātājam lidojuma veikšanu, kā arī palielinātu izmaksas.

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra kādu laiku kopā ar Eiropas slimību un kontroles centru strādā pie vadlīnijām gan lidostām, gan aviokompānijām, kas ES dalībvalstu ekspertiem tiks prezentētas šīs nedēļas beigās.

Greiškalna atzīmēja, ka process ir salīdzinoši lēns. Līdz šim Eiropas Komisijai ar dalībvalstu kompetentajām iestādēm ir bijusi gana cieša sadarbība. Tāpat EK šonedēļ nāks klajā ar vispārīgām vadlīnijām visiem transporta veidiem, kā atsākt darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!