Sorosa fonda pārstāvniecība Krievijā uz laiku apturējusi savu darbību konflikta ar telpu izīrētājiem dēļ, paziņoja institūta "Atvērtā sabiedrība" vadītāja Krievijā Jekaterina Geņijeva.
Viņa sacīja, ka ar otrdienu apmeklētāji nevar iekļūt fonda ēkā, jo aizslēgti vārti. Naktī uz otrdienu vārtiem priekšā uzlikuši ķēdes ēkas īpašnieces, kompānijas "Nobel Technologies", direktora noalgoti apsardzes darbinieki, kuri neļauj institūta darbiniekiem vārtus atvērt un ielaist apmeklētājus.

Geņijeva sacīja, ka parastā laikā fonds, kas finansē lielu daļu izglītības un humāno programmu, dienā pieņem līdz tūkstotim cilvēku - partnerorganizāciju pārstāvjus no Krievijas reģioniem, gubernatorus, augstskolu rektorus, bet tagad viņi ēkā iekļūt nevar.

Maskavas arbitrāžas tiesā turpinās prāva par minēto ēku. Pirms divām dienām tiesa apstiprināja, ka Sorosa fondam ir tiesības 10 gadus īrēt ēkas telpas. Trešdien turpināsies tiesas sēde pēc "Nobel Technologies" prasības, kuras vadība apgalvo, ka fondam telpas bija jāatbrīvo jau pagājušajā vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!