Foto: AFP/Scanpix

Policija Spānijas dienvidos ceturtdien arestējusi trīs vīriešus, kurus uzskata par teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" biedriem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Specdienesti jau paziņojuši, ka aizturētie plānojuši sarīkot teroraktu. Turcijas pilsoni un divus čečenus policija aizturēja Spānijas dienvidu provincē Kadisā. Pie aizturētajiem policija atradusi sprāgstvielas un indi, vēsta BBC.

Pēdējo gadu laikā policija Spānijā arestējusi vairākus cilvēkus, kurus uzskatīti par teroristiem, taču pirmo reizi ir izdevies cilvēkus aizturēt ar visām sprāgstvielām. Zināms, ka kādā dzīvoklī pilsētā La Linea arī atrastas sprāgstvielas, ziņo BBC.

Policijai ir aizdomas, ka vismaz viens no aizturētajiem ir apmeklējis teroristiskās organizācijas mācību nometni Pakistānā.

BBC atgādina, ka 2004.gada martā Spānijas galvaspilsētā Madridē metro sprādzienā gāja bojā 191 cilvēks. Par šo teroraktu atbildību uzņēmās "Al Qaeda".

"Al Qaeda" ir pasaulē pazīstamākā teroristiskā organizācija, kuru savulaik nodibināja nu jau nogalinātais terorists Osama bin Ladens, tagad grupējumu vada Aimans az Zavahiri. Arī viņš ir starp pasaulē meklētākajiem noziedzniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!