Svētdien, 6. janvārī arestētie divi bruņotā basku separātistu grupējuma ETA locekļi stāv aiz 2006.gada decembrī Madrides lidostas autostāvvietā sarīkotā sprādziena, kurš prasīja divu cilvēku dzīvības un izjauca miera sarunas ar grupējumu, trešdien paziņoja Spānijas valdiba.
"Tie ir tie cilvēki, kas izraisīja sprādzienu, kurā ceturtajā terminālī gāja bojā divi cilvēki," preses konferencē paziņoja Iekšlietu ministrs Alfredo Peress Rubakalba.

Spānijas valdība pēc ETA 2006.gada gada martā pasludinātā pamiera mēģināja risināt sarunas ar grupējumu, taču tās tika pārtrauktas pēc Madrides lidostas stāvvietā sarīkotā sprādziena, kas prasīja divu ekvadoriešu imigrantu dzīvības. 2007.gada 5.jūnijā pamiers tika oficiāli atcelts.

ETA locekļi Martins Sarasola un Igors Portu tika arestēti svētdien Basku zemē, un pie viņiem tika atrasti ieroči. Portu lauztas ribas, pneimotoraksa un sasitumu dēļ tika pirmdien ievietots slimnīcā. Policija paziņoja, ka viņš ievainojumus guvis, kad pretojies arestam, taču ieslodzītos ETA locekļus aizstāvošās grupas apsūdz policiju spīdzināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!