Foto: Publicitātes attēli

Kāda padzīvojusi draudzes locekle šokējusi Spānijas kultūras pieminekļu aizsardzības amatpersonas, pašrocīgi "restaurējot" senu un vērtīgu Jēzus Kristus fresku Saragozas baznīcā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Eliasa Garsias Martinesa freska ar nosaukumu "Ecce Homo", kura vairāk nekā 100 gadus rotā Žēlsirdības baznīcu pie Saragozas pilsētas, bija bojāta laika un mitruma ietekmē. Devīto gadu desmitu sasniegusī draudzes locekle vēlējusies atjaunot bojāto mākslas darbu un pati ķērusies pie otas un krāsām.

Rezultātā smalkie mākslinieka Eliasa Garsias Matinesa otas triepieni ir zuduši zem rupji iztrieptas krāsas, stāsta BBC korespondents Kristians Frasers. Kādreiz skaistais mākslas darbs tagad atgādina "spalvainu pērtiķi slikti pieguļošā tunikā", "restaurācijas" iznākumu raksturo Frasers.

Tuvākajā laikā baznīcā plāno tikties mākslas vēsturnieki, lai nolemtu, kā tālāk rīkoties ar sabojāto fresku. Pati "restauratore", kurai esot bijuši vislabākie nodomi, pastāstīs ekspertiem, kādas krāsas tā ir lietojusi.

"Ja mēs nevarēsim to salabot, mēs varētu pārklāt sienu ar gleznojuma fotogrāfiju," pastāstīja vietējā par kultūras jautājumiem atbildīgā amatpersona Huans Maria Ojeda.

Naudu freskas atjaunošanai jau esot ziedojusi mākslinieka mazmeita, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!