Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānija nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību sestdien noteikusi gandrīz pilnīgu aizliegumu pilsoņiem atstāt savas mājas, izņemot vienīgi gadījumus, kad tie dodas uz darbu vai pēc pirmās nepieciešamības precēm.

Cilvēkiem pārsvarā būs jāpaliek mājās. Spānijas iedzīvotājiem būs atļauts vien iepirkt pārtiku, apmeklēt aptieku, slimnīcu, iet uz darbu un citos ārkārtas gadījumos doties ārpus mājas, liecina sestdien ministru starpā pārrunātais.

Premjerministrs Pedro Sančess par stingrajiem pārvietošanās ierobežojumiem paziņojis pēc tam, kad inficēto skaits ar Covid-19 Spānijā pārsniedzis 6250 cilvēku, no kuriem 193 jau miruši.

Premjers ar stingrajiem ierobežojumiem pilsoņus iepazīstināja televīzijas uzrunā pēc valdības sēdes, kas ilga septiņas stundas. Tiek ziņots, ka kabineta sēde ieilgusi, jo valdošajā koalīcijā pastāvot domstarpības par bargajiem epidēmijas ierobežošanas pasākumiem.

"No šī brīža mēs ieejam jaunā fāzē. Mēs nebaidīsimies darīt to, ko mums jādara, lai vīrusu sakautu. Pirmajā vietā mēs izvirzām veselību," uzsvēra Sančess.

Viņš pavēstīja, ka visi policijas spēki, tostarp municipālā policija, tiks nodota tiešā iekšlietu ministra pakļautībā un ka nepieciešamības gadījumā viņš varēs iesaistīt arī armiju.

Pārvietošanās ierobežojumi stājas spēkā nekavējoši.

Bāri, restorāni, konferenču centri, kā arī visas sporta un atpūtas vietas, tai skaitā kinoteātri, teātri, baseini un futbola laukumi, tiks slēgti.

Spānija ar 191 nāves gadījumu un 6,043 inficēšanās gadījumu ir vissmagāk skartā valsts Eiropā pēc Itālijas.

ASV no pirmdienas pagarina Eiropas ceļošanas aizliegumu uz Apvienoto Karalisti un Īrijas Republiku.

Piektdien Pasaules Veselības organizācija (PVO) teica, ka Eiropa tagad ir pandēmijas "epicentrs".

Itālijā līdz šim ir bijuši 1,441 nāves gadījumi un 21,157 inficēšanās gadījumi, liecina jaunākā statistika.

Vairākas Eiropas valstis pēdējās dienās ziņojušas par strauju infekciju un nāves gadījumu skaita pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!