Spānijas valdība noraidījusi Osamas bin Ladena dēla Omara lūgumu pēc politiskā patvēruma, jo atšķirībā no patvēruma pieprasītāja neuzskata, ka viņa dzīvībai Tuvajos Austrumos draudētu briesmas, ceturtdien pavēstīja pieteikuma izskatīšanas procesam tuvu stāvoša persona.
Omars, kurš aicinājis savu tēvu nolikt ieročus, apgalvo, ka viņa dzīvībai Tuvajos Austrumos draud briesmas viņa pacifistisko uzskatu dēļ.

28 gadus vecais vīrietis lūdza patvērumu pirmdien uzreiz pēc ierašanās Madrides lidostā no Kairas, kur viņš dzīvo ar savu sievu - 52 gadus vecu Lielbritānijas pavalstnieci Zainu Alsabahu bin Ladenu, kas agrāk bija pazīstama kā Džeina Fēliksa-Brauna.

Aprīlī Lielbritānijas varas iestādes noraidīja lūgumu pēc uzturēšanās vīzas, ko bija iesniedzis Omars, kurš vēlējās dzīvot Anglijā kopā ar savu jauno sievu.

Lielbritānijas vēstniecība Kairā teica, ka lēmums ticis pamatots ar to, ka viņa klātbūtne valstī izraisīs "ievērojamas bažas sabiedrībā".

Omars ir ceturtais no sava tēva pirmās sievas 11 bērniem un viens no kopskaitā 19 bērniem, ko radījis Osama bin Ladens.

"Es lepojos ar savu vārdu, taču, ja jums ir tāds vārds kā man, cilvēki bēg un baidās no jums," viņš janvārī teica intervijā televīzijas kanālam CNN, kurā viņš aicināja savu tēvu "rast citu ceļu".

Osama bin Ladens uzņēmies atbildību par 2001.gada 11.septembra uzbrukumiem ASV, kuros gāja bojā vairāk nekā 3000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!