Foto: AP/Scanpix

Par 10 000 eiro – 100 000 reizes lētāk par tās celtniecības izmaksām – izsolē nosolīta pamesta lidosta Spānijas vidienē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ūtrupes vienīgais solītājs bija ķīniešu vadīts starptautisks investoru konsorcijs "Tzaneen International", kas lidostu vēlas padarīt par vārtiem uz Eiropu ķīniešu kompānijām.

Vēl gan nav skaidrs, vai pārdošanas darījums tiks noslēgts, jo joprojām pastāv iespēja, ka var pieteikties arī citi pircēji, atzīmē BBC.

Sjudadrealas lidosta atrodas 235 kilometrus uz dienvidiem no Madrides, tā tika celta kā alternatīva Madrides Barahasas lidostai.

Lidostas celtniecība izmaksāja vairāk nekā miljardu eiro. Satiksmes mezgls atklāts 2008. gadā, bet bankrotēja un tika slēgts jau pēc četriem gadiem 2012.

Lidostas kapacitāte ir apkalpot 2,5 miljonus pasažieru gadā. Šī ir tikai viena no vairākām Spānijas "spoku lidostām", kas atvērtas celtniecības buma laikā, bet nav spējušas piesaistīt pietiekami daudz pasažieru.

Līdzīgs liktenis ir piemeklējis Kasteljonas lidostu valsts austrumos. Tā tika atvērta 2011. gadā, bet tā arī nav uzņēmusi nevienu lidojumu.

Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!