Atkritumu savācējiem, oficiantiem un citiem zemas kvalifikācijas strādniekiem vairs netiks izsniegtas vīzas darbam Spānijā, kas cīnās ar aizvien pieaugošo bezdarbu, ceturtdien paziņoja valdība.
No citu - ne Eiropas Savienības - valstu pilsoņiem pieejamo profesiju saraksta svītroti arī elektriķi, mūrnieki, autobusu šoferi un dārznieki, teikts Nodarbinātības ministrijas paziņojumā.

Bezdarba līmenis Spānijā sasniedzis 11,3%, kas ir augstākais 11 gados un visaugstākais eiro zonā, un Starptautiskais Valūtas fonds prognozē, ka nākamgad tas varētu sasniegt 15%.

Situāciju, kad vairāk nekā 10% Spānijas iedzīvotāju tagad ir ārvalstnieki, izraisīja milzīgais imigrācijas vilnis, kas piesaistīja strādniekus celtniecības un pakalpojumu sfērā.

Spānijas celtniecības sektorā vērojama krasa lejupslīde, imigrācija kļūst par akūtu politisko jautājumu un valdība tagad mēģina "aizgriezt krānus".

Nodarbinātības ministrs Selestino Korbačo pagājušajā mēnesī paziņoja, ka vīzu skaits viesstrādniekiem 2009.gadā tiks samazināts "līdz aptuveni nullei". Viņš arī ierosinājis samaksāt bez darba palikušajiem ārvalstniekiem, lai viņi atgrieztos mājās, un vēlas noteikt stingrus ierobežojumus ģimeņu apvienošanās vīzām.

Arodbiedrības un imigrantu organizācijas apgalvo, ka valdība mēģina vainot imigrantus Spānijas ekonomiskajās likstās un tās pūliņi vienīgi palielinās nelegālo imigrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!