Spānija izveidos reģistru, kurā iekļaus visus cilvēkus, kas notiesāti, tiek meklēti vai tiek tiesāti par pedofiliju, ceturtdien paziņoja iekšlietu ministrs Alfredo Peress Rubakalba.

Policijas pārvaldītais reģistrs tiks izveidots "nekavējoties" un darboties sāks nākamā gada sākumā, sacīja ministrs.

Tas palīdzēs aizsargāt bērnus, liedzot ar nepilngadīgajiem strādāt cilvēkiem, kas izcietuši sodu vai tiek meklēti par pedofiliju.

Opozīcijā esošā Tautas partija, kura bieži apsūdz premjerministra Hosē Luisa Rodrigesa Sapatero sociālistu valdību, ka tā ir pārāk mīksta pret noziedzību, jau sen pieprasījusi izveidot šādu reģistru.

Lēmums pieņemts pēc sabiedrības paustā sašutuma par vieglo sodu tiesnesim, kurš ļāva brīvībā atrasties notiesātam pedofilam, līdz viņš nogalināja piecus gadus vecu meiteni.

Tiesu varas ģenerālpadome, kura regulē Spānijas tiesas, trešdien piesprieda 1500 eiro lielu naudas sodu tiesnesim Rafaelam Tirado, ka viņš nav nodrošinājis, ka vīrietis netika ieslodzīts cietumā pēc cietumsoda piespriešanas par savas meitas seksuālu izmantošanu.

Tiesnesi varēja atstādināt vai pat sodīt ar cietumsodu.

Huans Hosē Kortess, kura piecus gadus vecā meita tika nogalināta janvārī, sodu tiesnesim nodēvēja par "apkaunojošu lēmumu", kuru prokurori gan ir pārsūdzējuši. Sapatero ceturtdien paziņoja, ka viņš ģenerālpadomes lēmumam nepiekrīt.

Valdība trešdien paziņoja, ka plāno grozīt kriminālkodeksu, kas liks notiesātus dzimumnoziegumus pastrādājušus cilvēkus un teroristus novērot 20 gadus pēc atbrīvošanas no cietuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!