Foto: AP/Scanpix
Ziņas par to, ka Spānijas karalis Huans Karloss ekonomiskās lejupslīdes apstākļos devies izšķērdīgā privātā medību ceļojumā uz Āfriku, izraisījušas dusmas iedzīvotājos, vēsta ārvalstu mediji.

Ziņas par karaļa dārgajām izklaidēm nākušas klajā pēc tam, kad piektdien karalis ceļojuma laikā paklupis un lauzis gūžas kaulu. Karloss steidzami ticis nogādāts atpakaļ uz Spāniju operēšanai, vēsta portāls “mail.com”.

Karaļa ekspedīcija uz Botsvānu izmaksājusi 26 tūkstošus dolāru ( 13,9 tūkstoši latu), vēsta raidsabiedrība “Sky News”. Vairāki Spānijas laikraksti uzbrukuši 74 gadus vecā karaļa dzīves stilam, publicējot fotogrāfiju ar viņu pie beigta ziloņa līdzīga medību ceļojuma laikā 2006. gadā.

“Tas ir bezatbildīgs ceļojums visnepiemērotākajā brīdī,” ziņo laikraksts “El Mundo”. “Monarhs, kas medī ziloņus Āfrikā laikā, kad ekonomiskā krīze mūsu valstī rada tik daudz problēmas, Spānijas iedzīvotājiem ir ļoti slikts piemērs,” turpina laikraksts.

Asu kritiku karalis izpelnījies ne tikai no tiem, kurus saniknojis izšķērdīgais dzīvesveids, bet arī no dzīvnieku aizstāvjiem, vēstīts laikraksta “The Guardian” interneta vietnē.

Pēc šī gadījuma izskanējušas prasības pēc caurskatāmāka karaļa mājsaimniecības budžeta.

Ceļojums noticis laikā, kad radušās bažas, ka Spānija varētu būt nepieciešamība pēc finansiāla glābšanas plāna, līdzīgi kā Grieķijai, Portugālei un Īrijai. Spānijas jauniešu bezdarba līmenis pārsniedz 50 procentus, valsts piedzīvo bezprecedenta tēriņu samazināšanu, bet kopējais bezdarbnieku skaits sasniedzis 4,75 miljonus, vēsta “Sky News”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!