Foto: AFP/Scanpix
Spānijas karalim Huanam Karlosam, kurš šopavasar pieķerts ziloņu medībās Āfrikā, Pasaules Dabas fonda (WWF) Spānijas nodaļa atņēmusi fonda goda prezidenta titulu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Karalis laikā, kad Spānija cīnās ar ekonomiskām grūtībām, bija devies ziloņu medību ceļojumā uz Botsvānu, kas izmaksāja 26 tūkstošus dolāru (13,9 tūkstoši latu).

WWF Spānijas nodaļā par karaļa goda titula atņemšanu nobalsoja vairākums organizācijas biedru – "par" balsoja 226, bet "pret" bija 13 cilvēki. Fonds paziņojis, ka ziloņu medības ir nesavienojamas ar WWF mērķiem, lai gan regulētas un uzraudzītas medības ir atļautas. Iepriekš par to, ka Spānijas karalim būtu jāatņem WWF goda tituls, parakstījušies 85 000 cilvēku, kuri savu viedokli pauduši fonda interneta vietnē.

Tas, kā uz šādu WWF rīcību reaģējis Spānijas karalis, nav zināms.

Iepriekš Huans Karloss atvainojies par savu rīcību. "Es ļoti atvainojos, es kļūdījos. Tas vairāk neatkārtosies," teicis karalis pēc iznākšanas no slimnīcas, kur nokļuva tieši medību laikā. Karalis sabiedrības nosodītā ceļojuma laikā kritis un lauzis gūžas kaulu, tāpēc nogādāts atpakaļ Spānijā. Tā sabiedrība uzzināja par "karaļa dzīrēm krīzes laikā".

Pēc notikušā vairāki Spānijas laikraksti publicējuši 74 gadus vecā karaļa fotogrāfijas no līdzīga ceļojuma 2006.gadā, kurās viņš redzams pie beigta ziloņa.

Šis skandāls metis ēnu uz Spānijas karalisko ģimeni, kura šogad tikusi ierauta arī kādā citā skandālā, kurā iesaistīts karaļa znots, savulaik slavenais sportists Injaki Urgandarins. Viņš saukts pie atbildības par fiktīviem darījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!