Foto: Reuters/Scanpix
Spānijas ziemeļu mazpilsētas Granjenas divi tūkstoši iedzīvotāju ceturtdien laimēja 700 miljonus eiro (apmēram 490 miljonus latu) pasaules lielākajā loterijā, kas tāpat kā tās galvenais laimests spāniski tiek dēvēta par "El Gordo" (resno jeb biezo).

Visā Spānijā ceturtdien tika izmaksāti šīs loterijas laimesti, kuru kopējā summa bija gandrīz divi miljardi eiro (1,4 miljardi latu). 700 miljoni eiro tika izmaksāti Aragonas reģiona Veskas provinces Granjenas pilsētā.

1800 no 2000 Granjenas iedzīvotājiem bija iegādājušies biļetes ar laimīgo skaitli 58268. Sadalot laimestu, katrs saņēma apmēram 400 tūkstošus eiro (280 tūkstošus latu).


Laimests ir liela veiksme šai tuksnesīgā lauku apvidus pilsētiņai, kur daudz iedzīvotāju ir bezdarbnieki. Spānijā bez darba ir apmēram 23% iedzīvotāju.

Granjenas iedzīvotāji svinēja laimestu, dejojot, dziedot, apskaujoties un laistot dzirkstošo vīnu.

Loterija "El Gordo" tiek rīkota kopš 1812.gada, un tās laimestu izmaksāšana 22.decembrī ir kļuvusi par iecienītu Ziemassvētku sezonas tradīciju.

6.janvārī Zvaigznes dienā Spānijā tiks izmaksāts citas loterijas laimests. Šī loterija ir pazīstama ar nosaukumu "El Nino" (bērns), kas saistīts ar Ziemassvētkos dzimušo Jēzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!