Foto: F64
Spānijas policija ir aizturējusi divus vīriešus, kuri apzaga dziedātāju un sportistu apartamentus viesnīcās, izliekoties par šīm slavenībām, trešdienas vakarā paziņoja Iekšlietu ministrija.

Starp šo zagļu upuriem bija ASV vijolnieks Džošua Deivids Bells, Brazīlijas dziedātājs un dziesmu autors Mišels Telu un Argentīnas tenisists Huans Ignasio Čela.

Viens no zagļiem parasti pārliecināja viesnīcas reģistratūras darbiniekus iedot viņam atslēgu, uzdodoties par šo slavenību vai viņa pārstāvi. Pēc iekļūšanas numurā viņš izlikās, ka tikko bijis dušā, un piezvanīja reģistratūrai, lūdzot atslēgt šī numura seifu, jo viņa atslēga nederot.

Zagļiem izdevās izvairīties no aizdomām un katrā reizē nozagt no 20 tūkstošiem līdz 50 tūkstošiem eiro.

Parasti viņi veica zādzības tad, kad upuris sniedza koncertu vai piedalījās sporta sacensībās.

Policija aizturētos vīriešus tur aizdomās par zādzību izdarīšanu viesnīcās Mursijas, Lakoruņas un Saragosas pilsētās. Tā arī neizslēdz iespēju, ka viņi var būt iesaistīti amerikāņu repera Pitbula un puertorikāņu popmūziķa Čajannes apzagšanā Meksikas viesnīcās un Venecuēlas salsas mūziķa Oskara de Leona viesnīcas istabas apzagšanā Peru.

Varas iestādes sāka izmeklēšanu februārī, kad zagļi bija aiznesuši Bella klēpjdatoru, dārgu pulksteni, citas mantas un naudu no viņa apartamentiem Saragosas viesnīcā. Zādzības laikā Bells koncertēja šajā pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!