Foto: AFP/Scanpix

Spānijas centrālās valdības pārstāvis Katalonijā svētdien kritizēja Katalonijas policiju par nepietiekamo rīcību, lai nepieļautu balsošanu Spānijas valdības aizliegtajā referendumā par Katalonijas neatkarību.

"Katalonijas policistiem tika dots rīkojums bloķēt nelikumīgo referendumu un nepieļaut balsošanas iecirkņu atvēršanu, bet diemžēl lielākajā daļā gadījumu tā nenotika. Politika ir guvusi virsroku pār profesionālismu," sacīja Spānijas valdības pārstāvis Katalonijā Enriks Miljo.

Policistu un civilo gvardu uzdevums bija rīkoties, lai konfiscētu balsošanas urnas un biļetenus, kā arī slēgtu iecirkņus, viņš uzsvēra.

"Šodienas operācijas vienīgais mērķis bija nodrošināt, lai šis nelikumīgais referendums nenotiktu, un spāņu un katalāņu tautas var turpināt dzīvot mierā un brīvībā, kā tās ir dzīvojušas pēdējos četrdesmit gadus," piebilda Spānijas centrālās valdības pārstāvis.

Viņš arī kritizēja Katalonijas reģionālo valdību par to, ka tā pēdējā brīdī mainījusi referenduma norises noteikumus, un atļāvusi urnās iemest biļetenus, kas nav ievietoti aploksnēs. Tas negarantē balsojuma konfidencialitāti un dod iespēju urnās iemest fiktīvus biļetenus, norādīja Miljo.

Jau ziņots, ka Katalonijā svētdien notiek balsošana Spānijas valdības aizliegtajā neatkarības referendumā, lai gan policija mēģina nepieļaut balsošanu, ieņemot referenduma iecirkņus un konfiscējot urnas un biļetenus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!