Svētdien divas dienas pēc tam, kad basku separātistu kustība ETA paziņoja, ka turpināšot dot triecienus valdības spēkiem, pie kāda tiesas nama Spānijas ziemeļos sprāga ETA ievietota bumba.
Basku policija ziņoja, ka īsi pēc pusnakts tā saņēmusi brīdinājuma telefona zvanu un pirms sprādziena evakuējusi teritoriju, arī divus tuvējos bārus, un tāpēc cietušo nebija.

Sestao pilsētas tiesas namā bojātas ieejas durvis un griesti, teikts policijas paziņojumā ar piebildi, ka bumba saturējusi divus vai trīs kilogramus sprāgstvielu.

Pēdējos 40 gados ETA nogalinājusi vairāk nekā 800 cilvēku, cīnoties par Basku zemes atdalīšanu no Francijas un Spānijas.

Pirms divām nedēļām tās kaujinieki nošāva divus policistus privātās drēbēs, kuri izsekoja ETA locekļus Francijā, un piektdien grupējums nāca klajā ar paziņojumu, ka tas turpinās vērsties pret "Spānijas valsts spēkiem un represīvo aparātu, lai kur tas būtu".

Spānijas policija šogad apcietinājusi desmitiem ETA locekļu un pārtrauca miera sarunas, kad kaujinieki sarīkoja sprādzienu Madrides lidostā, kurā gāja bojā divi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!