Foto: AFP/Scanpix

Trīs cilvēki ir gājuši bojā, bet simtiem māju appludinātas spēcīgu lietusgāžu izraisītos plūdos Austrālijas štatā Kvīnslendā, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Applūduši jau ir vismaz 1200 īpašumi un cilvēkus brīdina evakuēties no apdraudētajām vietām, pastāvot riskam iet bojā. Aptuveni 1500 cilvēku vēl varētu būt iesprostoti, skaidro amatpersonas. "Cilvēkiem ir jāuzklausa brīdinājums un jādodas prom tagad," paziņoja policijas pārstāvis Rovans Bonds.

Jau 14 helikopteru piedalās cilvēku nocelšanās no māju jumtiem, bet vēl vairāki lidaparāti tikšot iesaistīti. Ūdens straumes ir pārāk spēcīgas, lai varētu izmantot laivas, stāsta amatpersonas.

Bandabergas pilsētā sagaidāmi spēcīgākie jebkad piedzīvotie plūdi, daļā pilsētas ir sākta masveida iedzīvotāju evakuācijas. Štata galvaspilsētā Brisbenā ir apdraudēti gandrīz 5000 īpašumi, ziņo BBC.

Pirmdien ūdens līmenis Bērnetas upē Bandabergā bija 9,13 metri un lēnām pieaug. Meteorologi paredz, ka vēlu otrdien vai agri trešdien upes līmenis sasniegs 9,15 metrus. 2011. gada plūdos upes līmenis pacēlās līdz 7,92 metriem, bet līdz šim augstākais tas bija 1942. gadā – 8,59 metri, raksta BBC.

Aptuveni 20 000 štata iedzīvotāju ir palikušu bez elektrības. Policija ziņo, ka pirmdien atradusi kāda veca vīra, kurš svētdien bija devies pārbaudīt savu jahtu, ķermeni. Pirmdien atrasti vēl divi bojāgājuši vīrieši, kuri aizskaloti svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!