Foto: AFP/Scanpix
Jeruzalemē otrdienas vakarā ieslēgtas gaisa trauksmes sirēnas un drīz pēc tam bija dzirdami trīs spēcīgi sprādzieni, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūras AFP korespondents.

Sirēnas ieslēgtas ap plkst.22 (pēc vietējā un Latvijas laika). Debesīs dienvidrietumos no pilsētas bija redzami vismaz četri spoži uzliesmojumi.

Izraēlas armija pagaidām nekādus komentārus saistībā ar šīm ziņām nav sniegusi.

Savukārt palestīniešu kustības "Hamas" bruņotais spārns pavēstījis, ka tas Jeruzalemes virzienā ap plkst.22 izšāvis četras Gazas joslā ražotas raķetes "M-72".

Radiostacija "Rešet Bet" vēsta, ka Jeruzalemes apšaudes rezultātā raķetes sprādziens nodarījis "nebūtiskus postījumus" kādam dzīvokļu namam.

Neviens cilvēks nav cietis.

Telavivas apkaimē Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" notriekusi no Gazas joslas izšautas raķetes, vēsta vietējie mediji. Arī Telavivā tikušas ieslēgtas gaisa trauksmes sirēnas.

Izraēlas armijai uzsākot gaisa karu pret Gazas joslas kaujiniekiem, uzlidojumos palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā otrdien nogalināti 17 cilvēki, arī bērni, pavēstīja Gazas joslas ārkārtas situāciju dienesti. Ievainojumus guvuši vismaz 100 cilvēki.

Uzbrukums ar lielāko upuru skaitu pieredzēts Hānjūnisā, Gazas joslas dienvidos, kur raķete trāpījusi kādā namā, septiņus cilvēkus nogalinot un 25 ievainojot, pavēstīja mediķi.

"Hamas" preses pārstāvis Sami Abu Zuhri brīdināja Izraēlu, ka tā "spēlējas ar uguni", un solīja, ka Izraēla samaksās par šiem uzbrukumiem.

Viņš arī sacīja, ka pēc "Hānjūnisas slaktiņa (..) visi izraēlieši ir kļuvuši par pretošanās kustības leģitīmiem mērķiem".

Izraēlas uzbrukumi Gazas joslā notikuši neilgi pēc tam, kad Telaviva paziņoja, ka tā uzsāk militāru operāciju "Nesatricināmā klints", kuras mērķis ir darīt galu Izraēlas dienviddaļas apšaudīšanai ar raķetēm no Gazas joslas, kā arī "Hamas" militārās infrastruktūras iznīcināšana.

Kopš pusnakts Gazas joslas kaujinieki uz Izraēlu izšāvuši 130 raķetes, savukārt Izraēla Gazas joslā vērsusi triecienus pret 150 "terora mērķiem".

Izraēlas drošības jomas ministru kabinets otrdien pilnvarojis armiju, gatavojoties iespējamam uzbrukumam Gazas joslai, iesaukt 40 000 rezervistu.

Izraēlas un Gazas joslas konfrontācijā patlaban izraisījies kopš 2012.gada novembra nepieredzēts saspīlējums. Palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas intensīvi apšauda Izraēlas dienvidus ar raķetēm, bet Izraēlas kara aviācija Gazas joslā veic uzlidojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!