Foto: EPA-AFI

Pērn maijā Pakistānā nogalinātais teroristu grupējuma "Al Qaeda" dibinātājs Osama bin Ladens esot nošauts vēl pirms ASV specvienības karavīri paspējušie iebrukt istabā, kurā viņš atradās – tā apgalvots ASV laikraksta "Huffington Post" rīcībā nonākušajā grāmatā "No Easy Day", kuras autors esot viens no specoperācijas dalībniekiem.

Aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka grāmata lasītājiem būs pieejama no nākamās otrdienas. Tās autors ir kāds Marks Ovens. Iepriekš TV kanāls "Fox News", atsaucoties uz saviem anonīmajiem avotiem, atklāja, ka aiz Marka Ovena  pseidonīma slēpjas 36 gadus vecais Mets Bisonets - bijušais ASV specvienības kaujinieks, kurš piedalījās operācijā, kurā nogalināts bin Ladens.

Grāmatas autors, pēc "Huffington Post" ziņotā, apgalvo, ka ASV karavīri vēl kāpuši pa kāpnēm līdz telpai, kurā atradies bin Ladens, kad no šīs istabas iznācis kāds vīrietis, kurš uzreiz iegājis atpakaļ. "Mums palikuši četri pieci pakāpieni līdz istabai, kad no tās atskanējuši pieklusināti šāvieni," grāmatā teikto citē "Huffington Post".

Kad ASV karavīri ienākuši istabā, viņi esot ieraudzījuši uz grīdas sašautu vīrieti, kurš raustījies agonijā. Grāmatas autors apgalvo, ka viņš un viens viņa biedrs izšāvuši vēlreiz, un vēlāk, salīdzinot fotogrāfijas,  pārliecinājušies, ka nogalinātais ir bin Ladens. Kurš pirmais sašāvis bin Ladenu, netiek ziņots, norāda "RIA Novosti".

"Associated Press" savukārt ziņo, ka daži ASV eksperti pieļauj, ka grāmata var saturēt slepenu informāciju, jo tās saturu Pentagons nav pārbaudījis, lai gan saskaņā ar ASV likumiem jebkura esošā vai bijušā karavīra grāmata jāsaskaņo ar vadību.  

 Jau ziņots, ka bin Ladenu amerikāņu specdienesti nogalināja 2011.gadā, naktī uz 2.maiju nocietinātā mājā Abotabadas pilsētā netālu no Pakistānas galvaspilsētas. ASV dienesti paziņoja, ka terorista līķis iemests okeānā, savukārt pēcnāves fotogrāfijas Obama pēc vairāku dienu pārdomām nolēma nepubliskot. Bin Ladena nāvi atzinusi arī "Al Quaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!