Foto: AP/Scanpix

Turpinoties netipiskajam spelgonim Ziemeļamerikā, vairākos ASV štatos ir krituši aukstuma rekordi, bet sals piemeklējis visas 50 pavalstis, vēsta raidsabiedrība BBC.

Par polāro viesuli sauktās meteoroloģiskās sistēmas atnestās ekstrēmi zemās gaisa temperatūras ir skārušas 190 miljonus cilvēku. Atsevišķās ASV vidējo rietumu daļās sals sasniedzis -26 Celsija grādus, kas ir Antarktīdas piekrastei raksturīga temperatūra ziemās, un daudz aukstāks nekā mājas ledusskapja saldētavā.

Temperatūru rekordi ir krituši Alabamā, Džordžijā, Tenesī, Ārkanzasā, Mičiganā, Mērilendā, Ohaio, Pensilvānijā un Ņujorkā. Bet viszemākā temperatūra ASV otrdien – 37 Celsija grādi zem nulles - sasniegta Minesotā. Tas ir aukstāks nekā nesen izpētes pašgājēja uz Marsa fiksētā temperatūra, norāda BBC.

Lielā sala dēļ, lai tiktu atpakaļ siltumā, varas iestādēm padevies kāds izbēdzis cietumnieks Kentuki. Savukārt internetā popularitāti strauji ieguvis videoieraksts, kā meteorologs Eriks Holthauss Viskonsinā uzmet gaisā no katliņa tikko uzvārītu ūdeni, kas acumirklī sasalst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!