Nāvējošs sprādziens pirmdien nograndis pie Eravanas svētnīcas Taizemes galvaspilsētas Bangkokas centrā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Sprādziens noticis pēc vietējā laika, policija norāda, ka spridzeklis varētu būt bijis novietots uz motocikla. Atbildību par teroraktu neviens vēl nav uzņēmies.

Pagaidām zināms, ka gājuši bojā vismaz 16 cilvēki un 81 ievainots. Starp cietušajiem varētu būt arī ārvalstu tūristi. Notikuma vietā valda haoss un apkārt izmētātās sarautu ķermeņu daļas, ziņo BBC korespondents.

Tikmēr policija netālu neitralizējusi vēl vismaz vienu spridzekli, ziņo vietējais laikraksts "The Bangkok Post".

Eravanas svētnīca atrodas blakus pieczvaigžņu viesnīcai. Apkārtnē atrodas arī trīs iepirkšanās centri. Uz ielas redzami sadeguši motocikli, bet mediķi cenšas sniegt palīdzību cietušajiem, apraksta BBC.

Svētnīca ir veltīta hinduistu dievībai Brahmam, taču to katru dienu apmeklē arī tūkstošiem budistu. Krustojumā, kur nogranda sprādziens, pēdējos gados tiek rīkotas politiskās demonstrācijas. Tikmēr spridzināšanas uzbrukumi Bangkokā ir retums.

Taizemē aktīva ir islāmistu nemiernieku kustība, taču šie konflikti pārsvarā notiek valsts dienvidos. Tikmēr Bangkokā gadu desmitiem novērojama aktīva un dažkārt vardarbīga sāncensība starp dažādām politiskām grupām.

Pagājušā gada maijā pēc mēnešiem ilgušiem nemieriem varu valstī pārņēma armija, atlaižot ievēlēto valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!