Foto: AFP/Scanpix
Sprādzienā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā sestdienas vakarā ievainoti divi likumsargi, svētdien paziņojusi policija.

Spēcīgais sprādziens notika pie kāda veikala netālu no Ferenca Lista Mūzikas akadēmijas, kas atrodas pašā Budapeštas sirdī. Blakus atrodas arī daudzi restorāni un bāri.

Sprādziena cēlonis vēl nav zināms, bet vietējie mediji vēstīja, ka novērošanas kameru video redzams, ka kāds cilvēks sprādziena vietā īsi pirms eksplozijas atstāj somu.

Policijas iepriekš publiskotajā paziņojumā bija teikts, ka eksperti veic izmeklēšanu, izjautā aculieciniekus un ievāc informāciju. Tiek izmeklēts sprādziena cēlonis un noteikts postījumu apmērs.

Saskaņā ar policijas ziņoto, citi cilvēki sprādzienā nav cietuši, bet ievainotie policisti - sieviete un vīrietis - nogādāti slimnīcā. Vietējie mediji ziņoja, ka sieviete guvusi galvas traumu, bet viņas kolēģis ievainots kājā. Policija, šo informāciju nav apstiprinājusi.

Eksplozija notika aptuveni plkst. 22.30 pēc vietējā laika (plkst. 23.30 pēc Latvijas laika). Abi policisti tobrīd atradās patruļā.

Aculiecinieki uzreiz pēc notikušā stāstīja, ka sprādziens izklausījies pēc gāzes eksplozijas, bet avārijas dienesti ziņoja, ka ugunsgrēks nav izcēlies.

Tikmēr sociālajos medijos aculiecinieki publicējuši fotogrāfijas, kurā redzams, ka sprādziena vietā uz ielas sabirušas naglas.

Telekanāls M1, atsaucoties uz kādu sprāgstvielu ekspertu, ziņoja, ka eksploziju visticamāk izraisījusi paštaisīta bumba.

"Notika liels sprādziens, bija daudz dūmu, un tuvējai viesnīcai, kurā es biju apmeties, izbira logi," M1 norādīja kāds amerikāņu tūrists.

Policija pēc eksplozijas norobežoja rajonu un evakuēja tuvējās ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!