Spēcīgajā sprādzienā, kas piektdien noticis petroķimikāliju rūpnīcā pie Tulūzas pilsētas Francijā, dzīvību zaudējuši 12 cilvēku. 180 cilvēku guvuši ievainojumus, no tiem 30 cietušie ir smagā stāvoklī, informēja policija.
Pirms tam policija informēja par desmit līdz 15 bojāgājušajiem un gandrīz 200 ievainotajiem. Policija uzskata, ka sprādziens rūpnīcā AZF, kas sagrāva divas lielas ēkas un izraisīja paniku iedzīvotājos, visticamāk, ir nelaimes gadījums.

Sprādziens satricināja Tulūzas rūpniecisko priekšpilsētu, kas atrodas aptuveni trīs kilometru attālumā no pilsētas centra, ap pulksten 10.20 (11.20 pēc Latvijas laika).

45 minūtes pēc sprādziena sagruva arī tuvējais elektropreču veikals.

Notikušais izraisīja paniku vietējos iedzīvotājos, no kuriem daudzi sākotnēji nodomāja, ka ir noticis terora akts, līdzīgi kā 11.septembrī ASV. Uz notikuma vietu devies Francijas premjerministrs Lionels Žospēns un iekšlietu ministrs Daniels Vejāns.

Amatpersonas aicinājušas Tulūzas iedzīvotājus neiziet no mājām, jo netālu no rūpnīcas AZF gaisā pacēlies sarkans mākonis, kas, iespējams, satur indīgas vielas. Pēc sprādziena slēgtas arī visas tuvējās skolas.

Sprādziena dēļ izsisti logi daudzām ēkām un nedarbojas telefoni. Tulūzā ir slēgta satiksme un glābšanas darbinieki ar ruporiem ielās brīdina iedzīvotājus palikt telpās, lai arī pagaidām toksisku vielu noplūde neesot konstatēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!