Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ķīnas centrālajā daļā piektdien spēcīgā eksplozijā gāzes rūpnīcā ir gājuši bojā vismaz 15 cilvēki un 15 nopietni ievainoti, sestdien paziņoja varas iestādes.

Henaņas provinces Jimas pilsētā notikušajā sprādzienā tika izsisti logi un durvis namiem trīs kilometru rādiusā, vēstīja oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua". Sprādziens noticis plkst.17.45 pēc vietējā laika (plkst.12.45 pēc Latvijas laika).

Atsaucoties uz amatpersonām pilsētas administrācijā, "Sjiņhua" vēstīja, ka sprādziens noticis uzņēmuma "Henan Coal Gas Group" rūpnīcā gaisa atdalīšanas iekārtās, bet ne gāzes tvertņu zonā.

Viss ražošanas process rūpnīcā tika apturēts. Notikuma vietā strādāja vairāk nekā 270 glābēju. Vietējos medijos publiskoti amatieru uzņemti video ar lielu, melnu dūmu mākoni virs rūpnīcas un gruvešiem uz ceļiem.

Ķīnā bieži notiek rūpnieciskas katastrofas, neraugoties uz centrālās valdības rīkojumiem uzlabot drošību fabrikās, elektrostacijās un raktuvēs. Martā 78 cilvēki gāja bojā sprādzienā ķīmiskā rūpnīcā Dzjansu provincē valsts austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!