Kādā mošejā Indijas dienvidos svētdien eksplodēja spridzeklis, ievainojot divus cilvēkus un izraisot pūļa uzbrukumus autobusiem, kuros tika ievainoti vēl pieci cilvēki.
Sprādziens notika tieši pēc vakara lūgšanām Andhrapradešas štata Gunturas pilsētā.

Spridzeklis atradās melnā somā, kas bija atstāta mošejā, kad dievlūdzēji pēc lūgšanām gāja ārā no dievnama.

Pūlis pēc sprādziena sāka apmētāt ar akmeņiem garāmbraucošās automašīnas un aizdedzināja 25 autobusus autoostā. Ar mestajiem akmeņiem tika ievainoti divi žurnālisti.

Gunturā tika ieviesta komandanta stunda un pirmdien tika nosūtīti policijas papildspēki gan uz Gunturu, gan uz štata galvaspilsētu Haidarabadu.

Guntura ir tabakas rūpniecības pilsēta, no kuras 600 tūkstošiem iedzīvotāju apmēram 40 procenti ir musulmaņi.

Par sprādzienu neviens nav uzņēmies atbildību. Tas notika pēc vairākām kristīgo baznīcu spridzināšanām Andhrapradešas štata piekrastes joslā, kur koncentrējusies kristiešu kopiena.

Kristiešu organizācijas sprādzienos apsūdz hinduistu fundamentālistu grupējumus, kas ir aicinājuši aizliegt pievēršanos kristietībai un atcelt musulmaņu un kristiešu konstitucionālo aizsardzību. Šie fundamentālistu grupējumi ir saistīti ar Indijā valdošo partiju "Bharatiya Janata Party".

Indijas premjera Atala Bihari Vadžpajī valdība ir izteikusi pieņēmumu, ka uzbrukumi kulta vietām ir Pakistānas aģentu darbs ar mērķi izraisīt sociālus nemierus Indijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!