Indijā Neatkarības dienas priekšvakarā gāja bojā vismaz 10 cilvēki un ap 40 guva ievainojumus, eksplodējot spridzeklim pasažieru vilcienā valsts ziemeļrietumos, otrdien paziņoja amatpersonas un aculiecinieki. Par sprādzienu neviens nav uzņēmies atbildību.
Bumba, kuru uzskata par paslēptu bagāžā, pirmdienas vakarā eksplodēja Muzafarpūras - Ahmedabadas vilciena pēdējā vagonā, kad braucošais vilciens atradās pie Rauzagaonas 30 kilometrus no Faizabadas Utarpradešas štatā.

Svētku priekšvakarā vagonā atradās ap 70 cilvēku - mazāk nekā parasti, citādi upuru skaits būtu daudz lielāks.

Septiņi upuri gāja bojā notikuma vietā, divi nomira slimnīcā no gūtajiem ievainojumiem, un vēl viens cietušais nomira no sirdslēkmes pēc ievietošanas medicīnas iestādē.

Sprādziena vilnis bija tik stiprs, ka kādas jaunietes līķis tika atrasts 45 metrus no eksplozijas vietas.

Apmēram 30 kilometrus no sprādziena vietas atrodas hinduistu svētceļojumu pilsēta Ajodhja, kur 1992.gada decembrī hinduistu fanātiķi nojauca 16.gadsimtā celtu mošeju. Viņu rīcība izraisīja reliģiskas sadursmes visā Indijā, kurās gāja bojā vairāk nekā 2000 cilvēku, galvenokārt musulmaņi.

Islāma fundamentālistu grupējumi bieži rīko terora aktus pret vilcieniem šajā Indijas reģionā.

Trīsarpus stundas pēc sprādziena vilciens turpināja ceļu.

Indijā ir pastiprināta drošība pirms otrdien svinamās Neatkarības dienas, kuru separātistu kaujinieki ir draudējuši pārvērst par "iznīcības dienu". Ir atcelti policistu atvaļinājumi un noteikta trauksmes gatavība armijas un robežapsardzes vienībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!