Foto: AP/Scanpix
Meksikas galvaspilsētā Mehiko ceturtdien notika sprādziens valsts naftas kompānijas "Pemex" galvenajā ēkā, izraisot vismaz 32 cilvēku bojāeju un 121 cilvēku ievainojot, paziņoja amatpersonas.

Sprādziens notika 54 stāvu ēkā, kurā parasti atradās simtiem "Pemex" darbinieku. Ārkārtas situāciju dienestu darbinieki ar suņiem uzsāka cilvēku meklēšanu gruvešos.

"Pemex" paziņoja, ka sprādziens nodarījis postījumus pirmajā stāvā un piebūves mezonīnā, tā cēlonis tiek izmeklēts un jebkādas ziņas par sprādziena izcelsmi pagaidām ir tikai pieņēmumi. "Pemex" ceturtdien pirms sprādziena bija pavēstījusi par problēmām ar elektrību šajā ēkā.

"Mēs turpinām gruvešos meklēt izdzīvojušos," reportieriem paziņoja Meksikas iekšlietu ministrs Migels Anhels Osorio-Čongs. Līdz šim ir atrasti 32 bojāgājušie - 20 sievietes un 12 vīrieši.

Civilās aizsardzības aģentūras preses sekretārs sacīja, ka elektroapgādes telpā bija uzkrājusies gāze, bet sprādziena precīzs cēlonis vēl nav apstiprināts.

Uz notikuma vietu devās Meksikas prezidents Enrike Penja-Njeto un Mehiko mērs Migels Anhels Mansera. "Pemex" vadītājs Emilio Losoja-Austins pārtrauca biznesa braucienu Āzijā un devās atpakaļ uz Meksiku.

Policija norobežoja ielas ap šo ēku, kas atrodas Mehiko komerciālā rajonā.

Pērn septembrī 30 cilvēki gāja bojā sprādzienā "Pemex" gāzes rūpnīcā Meksikas ziemeļos pie Reinosas pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!