Foto: Reuters/Scanpix

Sprādzienā, kas trešdien nogranda Meksikas naftas rūpnīcā, bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 13, taču tiek prognozēts, ka upuru skaits vēl varētu pieaugt, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš tika ziņots par trīs bojā gājušajiem, taču, kad glābēji devušies rūpnīcā, atrastas vēl 10 cilvēku mirstīgās atliekas, pastāstījis Meksikas glābšanas dienestu vadītājs Luis Felipe Puente.

Jau ziņots, ka postošajā eksplozijā naftas kompānijas "Pemex" rūpnīcā Verakrusas štatā Meksikas dienvidaustrumos ievainojumus guvuši 136 cilvēki – 88 no viņiem joprojām ir slimnīcās, 13 no tiem smagā stāvoklī.

Incidents rūpnīcā Koacakoalkosas pilsētā noticis trešdien 15:15 pēc vietējā laika. Sprādziens bijis jūtams pat 10 kilometru attālumā, paziņoja Verakrusas de Ignasio de la Ljave štata gubernators Havjērs Duarte.

Saskaņā ar "Pemex" direktora Hosē Gonzalesa Anajas pausto, sprādzienu izraisījusi noplūde, taču "mēs nezinām, kā tā noplūde radās".

No tuvējās apkārtnes evakuēti simtiem cilvēku un slēgtas skolas. Iedzīvotājiem tika ieteikts palikt telpās, jo līdz ar melnajiem biezajiem dūmiem gaisā varēja izplatīties toksiskas vielas. "Pemex" paziņojis, ka šobrīd dūmi vairs nerada apdraudējumu veselībai.

Postoši sprādzieni Meksikas gāzes un naftas pārstrādes rūpnīcās ir notikuši jau iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!