Iespējams, pašnāvnieka spridzinātāja sarīkotā eksplozijā netālu no galvaspilsētas Kolombo pirmdien dzīvību zaudējis Šrilankas armijas ģenerālis un vēl trīs cilvēki, informē ārvalstu prese.
Sprādzienā iekļuva automašīna, kurā pārvietojās ģenerālis, un tas notika netālu no militārās bāzes ārpus pilsētas.

Ģenerālis Parami Kutalunga pēc ranga bija trešā augstākā amatpersona Šrilankas armijā un pilsoņu kara veterāns, raksta BBC.

Šajā uzbrukumā tiek vainoti grupējuma "Tamilas Tīģeri" nemiernieki, savukārt tie savu vainu noliedz. Valdības spēku un nemiernieku sadursmēs šogad dzīvības zaudējuši jau 700 cilvēki.

Šrilankas prezidents Mahinda Rajapakse uzskata, ka uzbrukums ir mēģinājums iedragāt miera procesu. Nemiernieku pārstāvji apgalvo, ka nav saistīti ar notikušo un ka valsts pārstāvji bieži vien pārāk ātri un bez pierādījumiem izdara nepareizus secinājumus.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļā Tamilas Tīģeri pagarināja mēnesi ilgo termiņu, līdz kuram viņi bija pavēlējuši no valsts izbraukt ES novērotājiem. Šāda prasība tika izvirzīta pēc tam, kad ES jūnija sākumā iekļāva šo grupējumu teroristu organizāciju sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!