Vismaz 22 cilvēki gājuši bojā un vairāki ievainoti sprādzienā, ko iespējams izraisījis spridzinātājs pašnāvnieks, reliģiskās procesijas gājiena laikā Pakistānas ziemeļrietumos, ceturtdien ziņo ārvalstu mediji.
Atbildību par sprādzienu neviens pagaidām nav uzņēmies. Sprādziens notika šiītu musulmaņu pūlī procesijas laikā.

Pēc sprādziena saniknotie iedzīvotāji uzsākuši nekārtības pilsētā, dedzinot veikalus un bankas. Daži no bojā gājušiem ir sunnīti, kas nogalināti apšaudēs pēc sprādziena. Lai atjaunotu kārtību uz notikauma vietu tika nosūtīta armija.

Pakistānas varas iestāžu pārstāvji informējuši, ka pagaidām tiek saņemtas atšķirīgas ziņas par cietušo un bojā gājušo skaitu, kā arī tiek izteikti minējumi, ka notikuši divi sprādzieni.

Šiītu musulmaņi šodien svin vienus no svētākajiem šiītu reliģiskajiem svētkiem - Ašuras ceremoniju, kad musulmaņu mēneša Muharama 10.dienā tiek pieminēta pravieša Muhameda mazdēla imama Huseina nogalināšana kaujā pirms gandrīz 1400 gadiem.

Šiīti Ašuru svin, sitot sev pa galvu un krūtīm, kā arī cērtot sev ar zobenu galvā, lai paustu savas sēras un atspoguļotu imama Huseina ciešanas, kuram ienaidnieki nocirta galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!