Foto: AFP/Scanpix
Sprādzienā pie ASV vēstniecības Turcijas galvaspilsētā Ankarā piektdien nogalināts iestādes apsargs un bojā gājis pašnāvnieks spridzinātājs, atsaucoties uz vietējām amatpersonām, vēsta raidsabiedrība „BBC”.

„Pašnāvnieka sprādzienā bija divi bojāgājušie, turku apsargs un pats spridzinātājs,” paziņoja vietējais gubernators Alatins Juksels. ASV vēstnieks apstiprināja, ka teroraktā gājis bojā vēstniecības turku darbinieks. Vēl viens cilvēks sprādzienā ir ievainots, ziņo BBC.

Sprādzienā bojāta vēstniecības ieeja, bet personāls pēc uzbrukuma bijis pārvietots uz drošām ēkas telpām, ziņo turku raidsabiedrība NTV.

Aculiecinieki stāsta, ka dzirdējuši skaļu sprādzienu, bet uz notikuma vietu redzējuši steidzoties ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības automašīnu. Policija ir noslēgusi apkārtni, bet sprādziens neesot nodarījis bojājumus vēstniecības iekšienē, ziņoja turku mediji.

Lai gan sprādziens bijis ļoti skaļš, bojājumi nešķiet pārāk lieli, pastāstīja darbiniece no ceļojumu aģentūras ielas otrā pusē. Sprādziena vilnis gan izsitis logus viņas darbavietai.

Turcijā pēdējos gados teroraktus ir rīkojuši dažādi grupējumi, sākot ar kurdu nemierniekiem līdz kreisajiem un islāmistu radikāļiem. Pagaidām atbildību par uzbrukumu vēstniecībai neviens nav uzņēmies.

ASV vēstniecība Ankarā ir labi aizsargāta, bet jau sen ir bijuši plāni iestādi pārvietot uz citurieni drošības apsvērumu dēļ. Nesen ziņots, ka iespējamās vietas izvēle tuvojas noslēgumam, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!