Svētdien Irākas galvaspilsētā Bagdādē pie valstij piederošā laikraksta "al-Sabah" redakcijas eksplodējusi ar sprāgstvielām pielādēta automašīna, nogalinot divus un ievainojot 20 cilvēkus, kā arī pamatīgi bojājot ēku, ziņo Irākas policija.
Sprādzienā sagrauta fasāde tajā ēkas daļā, kur atrodas laikraksta ražošanas nodaļa, pavēstīja notikušā liecinieki. Spēcīgās eksplozijas vilnis iztrieca cauri sienai divas automašīnas, un sprādziena rezultātā virkne automobiļu pārvērtās satriektos, apdegušos graustos.

Šis bija jau otrais šogad pret laikrakstu vērstais sprādziens. 7.maijā sarīkotajā eksplozijā dzīvību zaudēja vismaz viens cilvēks.

Viens no laikraksta žurnālistiem informēja, ka svētdienas sprādzienā pamatīgi izpostīta arī galvenā ziņu nodaļas telpa, un nav zināms, vai pirmdien iznāks kārtējais laikraksta numurs.

"Mēs dosimies mājās un gaidīsim ziņu no avīzes galvenā redaktora," pavēstīja žurnālists.

"Al-Sabah" ir daļa no ASV finansētās mediju grupas "Iraqi Media Network", kas vada arī valstij piederošo telekanālu "Iraqiya".

Nemiernieki, kuri cenšas gāzt ASV atbalstīto šiītu vadīto nacionālās vienotības valdību, savus uzbrukumus bieži vērš pret valsts medijos strādājošajiem žurnālistiem.

Policijas pārstāvis informēja, ka ar sprāgstvielām pielādētā automašīna bija novietota pie redakcijas ēkas, savukārt sprādziena vietā esošie cilvēki izteicās, ka terorists pašnāvnieks iebraucis stāvvietā un aktivizējis spridzekli.

Savukārt uz lielceļa starp Kirkūku un Tikrītu nemiernieki svētdien uzbrukuši automašīnai un nogalinājuši četrus kurdu ceļu policistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!