Pie ASV un NATO komandēto spēku štāba mītnes Kabulā sestdien eksplodējis terorista pašnāvnieka vadīts mīnēts automobilis, nogalinot septiņas civilpersonas un 91 afgāni ievainojot. Ievainojumus guvuši arī pieci ārvalstu karavīri, ziņo amatpersonas.

Sprādziens noticis tieši pie stingri apsargātā un nocietinātā kompleksa, kas izvietots Afganistānas galvaspilsētas diplomātisko misiju rajonā.

Afganistānas Aizsardzības ministrija ziņo, ka starp ievainotajiem afgāņiem ir arī kāda parlamenta deputāte un četri karavīri.

Netālu esošās Transporta ministrijas pārstāvis vēsta, ka izsisto logu stikli ievainojuši desmitiem ministrijas darbinieku.

Ievainoto Starptautisko Drošības sadarbības spēku (ISAF) karavīru pilsonība pagaidām nav zināma, tomēr amatpersonas vēsta, ka viņu dzīvībām briesmas nedraud.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmušies talibu nemiernieki, paziņojot, ka tā mērķis bijusi netālu esošā ASV vēstniecība.

"Mērķis bija ASV vēstniecība, taču mēs nespējām to sasniegt. Spridzinātāja pašnāvnieka automašīna eksplodēja pie ISAF štāba mītnes," aģentūrai "Reuters" telefoniski sacīja talibu pārstāvis Zabihulla Mudžazhids, apgalvojot, ka uzbrukumā tomēr esot nogalināti ārvalstu karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!