Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trešdien vairāki ASV karavīri tika nogalināti pašnāvnieka sarīkotā sprādzienā Sīrijas pilsētā Menbižā, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Grupējums "Daesh", kas ir uzņēmies atbildību par šo sprādzienu, paziņojis, ka viens no viņu kareivjiem detonēja sprāgstošu vesti netālu no ASV patruļas. Uzbrukums noticis restorānā, netālu no Menbižas centrālā tirgus.

Kurdu ziņu aģentūra vēsta, ka miruši ir trīs ASV karavīri, divi vietējie drošības darbinieki un 13 civiliedzīvotāji.

Savukārt Turcijas prezidents Redžips Tajips Erdogans medijiem teicis, ka nogalināti 20 cilvēki, no kuriem pieci ir ASV karavīri. Policijas pārstāvji gan nav apstiprinājuši mirušo skaitu.

ASV spēki atrodas Menbidžā, lai atbalstītu kurdu un arābu spēkus cīņā pret "Daesh". Līdz šim ir panākts, ka "Daesh" karavīri neatrodas gandrīz visā Sīrijas austrumu daļā.

Pagājušajā mēnesī ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ASV sāks izvest savus spēkus no Sīrijas, jo "Daesh" ir "sakauts". Oponenti norāda, ka, lai gan "Daesh" kontrolē tikai 1% no tās teritorijas, ko viņi pārvaldīja pirms pieciem gadiem, grupējums tomēr nav pavisam pazudis.

Nesens ASV ziņojums vēstīja, ka Sīrijā joprojām ir vairāk nekā 14 tūkstoši "Daesh" kaujinieku un vēl vairāk kaimiņvalstī Irānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!