Sprādzienā, kas svētdien, 19. februārī, nograndis Somālijas galvaspilsētā Mogadišu, bojā gājuši vismaz 30 cilvēki, bet cietuši vairāk nekā 40, ziņo aģentūra DPA.

Mašīnā ievietots spridzeklis uzsprāga Vadažīras tirgū Mogadišu dienvidu rajonā Madinā, daži aculiecinieki ziņo par pašnāvnieku. Bojāgājušo vidū ir vairākas sievietes un arī bērni. Šis ir pirmais terorakts Somālijas galvaspilsētā, kopš februārī amatā stājies valsts jaunais prezidents Muhameds Abdula Muhameds.

"Es stāvēju pie sava veikala, kad tirgū iebrauca mašīna un uzsprāga. Vairāk nekā 20 cilvēku palika guļam zemē, lielākā no viņiem beigti, un tirgus bija pilnībā izpostīts," aģentūrai "Reuters" pastāstīja notikušā aculiecinieks Abdula Omārs. Citi aculiecinieki stāsta, ka sprādziens noticis krustojumā, kurā atradušies karavīri, civiliedzīvotāji un tirgotāji.

"Ielas malā ir daudz mazu bodīšu un veikaliņu, kafejnīcu. Tur atradās ari militāro spēku pārstāvji un pircēji, un sprādziens bija tik liels, ka nogalināja vairāk neka 20 cilvēku, lielākoties civiliedzīvotājus," aģentūra AFP citē vietējo iedzīvotāju Sumajo Moalimu.

Atbildību par sprādzienu pagaidām nav uzņēmies neviens grupējums, taču lielākās aizdomas krīt uz "al-Shabab" militāro grupējumu, norāda BBC, jo šīs nedēļas laikā tā vecākais komandieris šeihs Hasans Jakubs solījis izrēķināties ar prezidenta atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!