Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas dienvidaustrumos galvenokārt kurdu apdzīvotās Dijarbakiras pilsētas tuvumā ceturtdien notika spēcīgs sprādziens, kurā gājuši bojā četri spridzekļu izgatavotāji un ievainoti vismaz 10 citi cilvēki, paziņoja Iekšlietu ministrija.

Sprādziens notika Sarikamišas rajonā Dijarbakiras pilsētas nomalē, kad kurdu separātistu grupējuma “Kurdistānas Strādnieku partija” (PKK) kaujinieki iekrāva sprāgstvielas nozagtā kravas mašīnā, teikts ministrijas paziņojumā.

"Sprāgstvielas eksplodēja priekšlaicīgi. Saskaņā ar sākotnēji konstatēto ievainotie bija civiliedzīvotāji,” paziņoja Iekšlietu ministrija.

Sprādziens bija sajūtams vairākos pilsētas rajonos.

Tas notika vairākas stundas pēc tam, kad Stambulā eksplodēja pret armijas automašīnu vērsts tālvadības spridzeklis automobilī, ievainojot vismaz astoņus cilvēkus, tai skaitā karavīrus.

Atbildību par šo sprādzienu vēl neviens nav uzņēmies.

Kaujas starp Turcijas drošības spēkiem un PKK, kuru Turcija un tās Rietumu sabiedrotie atzīst par teroristu organizāciju, atsākās pērnā gada vasarā pēc divu gadu ilga pamiera izjukšanas.

Turcijā šogad notikuši divi terorakti Stambulā ar cilvēku upuriem, kuros tiek vainots džihādistu grupējums “Daesh”, un divi terorakti Ankarā, kuros nogalināti desmitiem cilvēku un par kuriem uzņēmies atbildību kurdu kaujinieku grupējums “Kurdistānas Brīvības piekūni” (TAK).

Dijarbakirā otrdien trīs cilvēki gāja bojā un 42 tika ievainoti automobilī ievietota spridzekļa eksplozijā, kas bija vērsta pret policijas automašīnu un kurā tika vainoti PKK kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!