Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas okupētajā Ukrainas daļā Luhanskā un Mariupolē sestdien izraisījušies spēcīgi sprādzieni, vēsta amatpersonas un sociālo tīklu lietotāji. Tāpat naktī uz sestdienu Ukrainai izdevies notriekt 17 Krievijas raidītos trieciendronus.

Sestdienas rītā sprādziens nodārdējis, pēc visa spriežot, Juvileines ciema rajonā pie Luhanskas rietumu nomales. Sprādziena rezultātā apkaimes mājām izsisti logu stikli, vēsta sociālo tīklu lietotāji.

Pagaidām nav precīzākas informācijas par to, kas tieši sprādzis un vai tas bijis Ukrainas puses trieciens.

Arī piektdien Luhanskā nogranda divi spēcīgi sprādzieni. Okupantu pārstāvji apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas raķešu trieciens.

No Luhanskas rietumu nomales līdz tuvākajam frontes punktam ir aptuveni 90 kilometru.

Par sprādzieniem Mariupolē ziņo arī pilsētas mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

Atbilstoši viņa informācijai bijuši divi spēcīgi sprādzieni.

"Otrs spēcīgs sprādziens. Dzirdams visos pilsētas rajonos. Šoreiz epicentrs "Azovstaļ" pusē," norādīja amatpersona.

Vietējie iedzīvotāji stāsta, ka redzējuši, kā atlido raķete no Volnovahas puses, tomēr šai informācijai vēl jāgūst apstiprinājums, piebilda Andrjuščenko.

Iznīcināti trieciendroni

Ukrainas debesīs naktī uz sestdienu iznīcināti 17 ienaidnieka trieciendroni no kopumā 21, ko Ukrainas virzienā bija raidījusi Krievija, platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Krievijas triecienu rezultātā naktī ievainoti vismaz 14 cilvēki, no tiem 11 Hmeļņickas apgabalā, apliecināja vietējās amatpersonas.

"13. maija pusnaktī ienaidnieks uzbruka Ukrainai no ziemeļu un dienvidu virzieniem ar Irānā ražotiem trieciendroniem "Shahed-136/131". Kopumā fiksēts 21 dronu palaišanas gadījums," teikts Gaisa spēku paziņojumā.

"Dažādos virzienos iznīcināti 17 droni kamikadzes, lietā liekot zenītraķešu ieročus, iznīcinātājus, mobilās uguns grupas," norādīja Gaisa spēki.

"Diemžēl ir gadījumi, kad ienaidnieka bezpilota lidaparāti trāpīja infrastruktūras objektiem Hmeļnickas apgabalā. Vietējās varasiestādes un dienesti strādā pie seku likvidēšanas," teikts paziņojumā.

Naktī iznīcināts arī operatīvi taktiskais drons "Orlan-10".

Hmeļņickas apgabalā Krievijas dronu trieciena rezultātā ievainoti 11 cilvēki. Viņus savainojušas stikla lauskas, pavēstīja vietējās varasiestādes, norādot, ka ievainoto stāvoklis ir vidēji smags.

Atbilstoši varasiestāžu informācijai noticis uzbrukums kritiskās infrastruktūras objektam, kas atrodas ārpus apdzīvotām vietām.

Sprādziena vilnī cietuši "simtiem dzīvojamo namu", mācību un medicīnas iestādes, administratīvās un rūpnieciskās ēkas.

Mikolajivā trieciena rezultātā, kas atbilstoši provizoriskajai informācijai veikts ar droniem "Shahed", cietuši trīs cilvēki.

Šāviņi trāpījuši piecstāvu dzīvojamam namam un divstāvu namam kādā uzņēmumā. Tur izraisījušies ugunsgrēki.

Kopš maija sākuma sesto reizi noticis uzbrukums Kijivai un šoreiz - vienīgi ar droniem "Shahed", pavēstīja vietējās varasiestādes.

Atbilstoši varas pārstāvju informācijai Kijivā visi droni notriekti.

Ukrainas Gaisa spēki arī norāda, ka iepriekšējās diennakts laikā 12.maijā pretgaisa aizsardzības vienības iznīcinājušas četrus "Lancet" tipa trieciendronus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!