Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Vismaz 25 cilvēki, tostarp vairāki žurnālisti, kas ziņoja no notikuma vietas, gājuši bojā divos koordinētos sprādzienos Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, vēsta ārvalstu mediji.

Starp vismaz astoņiem eksplozijā bojāgājušajiem žurnālistiem ir arī divi "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL") darbinieki – Abdullahs Hananzai un Moharama Durani –, kā arī aģentūras AFP galvenais fotogrāfs Kabulā Šahs Marai, ziņo RFE/RL.

Vēl viens RFE/RL žurnālists ir ievainots. Tāpat vieglu ievainojumu guvis arī aģentūras "Reuters" fotogrāfs. Starp bojāgājušajiem ir arī četri policisti.

Pavisam ievainojumus guvuši vismaz 45 cilvēki, bet to skaits varētu augt, turpinot apzināt sprādzienu sekas, paziņoja policija.

Citā nesaistītā incidentā pirmdien Khostas provincē nezināmi uzbrucēji nošāvuši BBC Afganistānas dienesta reportieri Ahmadu Šahu, kurš uzbrukuma brīdī devies mājās, ziņo CNN.

Pirmo sprādzienu pie Afganistānas Izlūkdienesta ēkas izraisīja pašnāvnieks spridzinātājs uz motocikla, ziņo BBC. Pēc aptuveni 20 minūtēm turpat nogranda otrs sprādziens, ko izraisījis par TV operatoru izlicies spridzinātājs.

Otrais sprādziens apzināti vērsts pret žurnālistu grupu, kas līdz ar citiem cilvēkiem sapulcējās notikuma vietā, ziņo AFP. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Spridzināšanas Afganistānas galvaspilsētā notiek samērā bieži. Aprīlī "Daesh" sarīkotā sprādzienā vēlētāju reģistrēšanas punktā gāja bojā gandrīz 60 cilvēku un 119 tika ievainoti.

Aktivitāti valstī, kur valdība, saskaņā ar BBC pētījumu, pilnībā kontrolē vien 30% teritorijas, saglabā arī džihādistu grupējums "Taliban".

Pirmdien pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukums, nogalinot 11 bērnus, noticis arī Kandahāras provincē, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!