Vismaz 37 cilvēki ir gājuši bojā un 91 ievainots vairākos sprādzienos, kas satricinājuši Irākas galvaspilsētu Bagdādi, informē ārvalstu prese.
Tas noticis dienu pēc tam, kad tika atcelta komandantstunda, kas tika ieviesta vardarbības aktu ierobežošanai, raksta BBC.

Uzbrukumi notikuši dienā, kad atsākas bijušā Irākas līdera Sadama Huseina tiesas process.

Papildus tam Irākas drošības spēki Tarfajā, netālu no Bakūbas otrdien no rīta atrada deviņu cilvēku mirstīgās atliekas ar šautām brūcēm, tajā skaitā arī kāda sunnītu arābu cilšu līdera līķi.

Sprādzienos gājuši bojā vairāki Lielbritānijas un ASV karavīri, kā arī iznīcināta mošeja virs Sadama Huseina tēva kapa viņa dzimtajā Tikrītā.

Ārvalstu masu mediji apgalvo, ka vardarbība, ko izraisījušas nesaskaņas starp Irākas šiītiem un sunnītiem, atkal pieņemas spēkā.

Otrdien laikraksts “Washington Post”, atsaucoties uz avotiem Irākas policijā, informē, ka vairāk kā nedēļu ilgušajā vardarbības uzplūdā pēc šiītu svētnīcas spridzināšanas Samarras pilsētā sadursmēs un sprādzienos gājuši bojā aptuveni 1 020 cilvēki. Amatpersonas Bagdādes pilsētas morgā laikraksta žurnālistus informējušas, ka dzīvības zaudējuši 1 300 cilvēku.

ASV un Irākas militārpersonas ir noliegušas šo informāciju, uzsverot, ka masu mediji ir pārspīlējuši šos skaitļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!