Pirmdien vismaz seši cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 60 ievainoti spēcīgos sprādzienos Filipīnu galvaspilsētā Manilā un divās dienvidu pilsētās, ziņo policija un armija.
Par trim uzbrukumiem atbildību uzņēmies musulmaņu nemiernieku grupējums "Abu Sayyaf", kurš ir saistīts ar starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda".

Pirmais sprādziens nogranda pie lielveikala Ģenerāļa Santosa pilsētā apmēram 1080 kilometrus uz dienvidiem no Manilas, nogalinot trīs cilvēkus un vēl 19 ievainojot, paziņoja policijas vadītājs Villijs Dangane.

"Sprādzienu lielveikalā "Gaisano Mall" izraisīja paštaisīts spridzeklis, kas bija piestiprināts pie stāvvietā novietota tricikla," viņš sacīja.

Vēl pieci cilvēki tika ievainoti gandrīz vienlaicīgi notikušā sprādzienā pie autostacijas netālajā Davao pilsētā, pavēstīja armijas preses pārstāvis Buenaventura Paskāls.

Pēc vairāk nekā stundas spēcīgs sprādziens izpostīja pasažieru autobusu uz galvenās automaģistrāles netālu no Manilas finanšu rajona, nogalinot trīs cilvēkus un aptuveni 40 ievainojot.

Manilas policijas spēku direktors Avelino Razons sacīja, ka sastrēgumstundas laikā notikušajā sprādzienā bojāti vēl divi autobusi.

"Sprādziens bija ļoti spēcīgs," viņš sacīja. "Tas norāva autobusam sānus."

Sprādzieni notikuši paaugstinātu baiļu apstākļos par terora aktiem lielajās pilsētās, jo pagājušajā nedēļā Holo salā izcēlās sadursmes starp valdības spēkiem un cietumā ieslodzīta musulmaņu līdera sekotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!